Διδάσκοντες

Μέλη Ε.Π. Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ΣΤΕΦ –ΤΕΙ Θεσσαλίας

 • papadopoulos2015 Βαθμίδα: Καθηγητής
  Γνωστικό αντικείμενο: «Οικονομική επιχ/σεων – Μάρκετινγκ προϊόντων ξύλου»
  Γραφείο Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064741
  Email: papad@teilar.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Δρ. Ιωάννης Ι. Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος με τίτλο: «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο».
  Είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένου Μάρκετινγκ Διοίκησης & Οικονομίας και κατέχει PhD στην Οικονομική των Επιχειρήσεων Ξύλου και στο Μάρκετινγκ Προϊόντων Ξύλου από το Α.Π.Θ.
  Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία σε θέματα πρότυπης οργάνωσης, διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης, διάθεσης, εμπορίας και ερευνών αγοράς προϊόντων ξύλου. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι: Έρευνες αγοράς & μάρκετινγκ, οικονομικές αναλύσεις, συμπεριφορά καταναλωτών, διοίκησης επιχειρήσεων, καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους τομείς του επίπλου και προϊόντων ξύλου.
  Έχει διατελέσει Διευθυντής του πρώην Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, προϊστάμενος Τμήματος του, μέλος της ΜΟΔΙΠ, ενώ έχει αναλάβει και αρκετές άλλες διοικητικές θέσεις στο Ίδρυμα που υπηρετεί.
  Έχει δημοσιεύσει πάνω από 180 συνολικά εργασίες και άρθρα σε διάφορα διεθνή και εθνικά συνέδρια, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, στα ΜΜΕ κά, ενώ έχει συγγράψει 2 βιβλία και συμμετάσχει σε 3 συλλογικούς τόμους.
  Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς και εθνικές επιστημονικές επιτροπές, ενώ είναι κριτής αρκετών επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, καθώς και μέλος ακαδημαϊκών και επιστημονικών επιτροπών περιοδικών που σχετίζονται με τα αντικείμενα του μάρκετινγκ, της οικονομίας και της καινοτομίας.


 • ntalos (2) Βαθμίδα: Καθηγητής
  Γνωστικό αντικείμενο: «Τεχνολογία ξύλου»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064747
  Email: gntalos@teilar.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

 • SKARVELIS (2) Βαθμίδα: Καθηγητής
  Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Tεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου
  Γνωστικό αντικείμενο: «Τεχνολογία ξύλου (ξήρανση ξύλου)»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064743
  Email: skarvelis@teilar.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας και από τον Ιανουάριο 2013 Πρόεδρος του Τμήματος.
  Διετέλεσε υπεύθυνος του Α’ Τομέα του Τμήματος, ενώ είναι επίσης υπεύθυνος του Εργαστηρίου Επίπλου και του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Αποκατάστασης Ξύλινων Κατασκευών. Διετέλεσε επίσης υπεύθυνος και μέλος της ΟΜΕΑ του Τμήματος. Είναι μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
  Το βασικό του πτυχίο είναι Δασολόγος (Α.Π.Θ., 1981) και είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Τεχνολογία του Ξύλου (Ξήρανση Ξύλου) επίσης από την Δασολογική Σχολή Α.Π.Θ.
  Έχει εργαστεί σε ξυλοβιομηχανία και υπήρξε επί 25ετία μέλος του ερευνητικού προσωπικού του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.
  Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι: Τεχνολογία του ξύλου – Ξήρανση του ξύλου, μηχανικές ιδιότητες της ξυλείας, ξύλινες κατασκευές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, συνδεσμολογία ξύλινων κατασκευών, ιστορική εξέλιξη του επίπλου στην Ελλάδα.
  Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και άρθρων σε διάφορα διεθνή και εθνικά συνέδρια, διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά, στα ΜΜΕ κ.ά., ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογική ξενόγλωσση έκδοση με θέμα την ξήρανση του ξύλου.
  Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς και εθνικές επιστημονικές επιτροπές, ενώ είναι κριτής αρκετών επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.


 • karageorgos2 Βαθμίδα: Αναπληρωτής Καθηγητής
  Γνωστικό αντικείμενο: «Εφαρμοσμένη Πληροφορική»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064732
  Email: karageorgos@teilar.gr
  Βιογραφικό Σημείωμα
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Δρ. Αντώνιος Καραγεώργος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει σπουδές στα Μαθηματικά και την Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τις περιοχές των Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων (Intelligent Information Systems), του Λογισμικού Προσανατολισμένου σε Υπηρεσίες (Service-Oriented Computing) και των Προσαρμοστικών Συστημάτων (Adaptive Systems).
  Έχει λάβει χρηματοδότηση για εκπόνηση διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας στο εξωτερικό και την Ελλάδα, και έχει πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Οι επιστημονικές εργασίες του αριθμούν πάνω από 400 ετεροαναφορές. Επιπλέον έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο εκτός των άλλων στα αντικείμενα των Ευφυών Συστημάτων, της Τεχνολογίας Λογισμικού και των Γλωσσών Προγραμματισμού.
  O Δρ. Καραγεώργος είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού ACM Transactions on Autonomous Adaptive Systems και έχει συμμετάσχει στην επιστημονική επιτροπή 50 διεθνών συνεδρίων.


 • ntintakis (2) Βαθμίδα: Καθηγητής Εφαρμογών
  Γνωστικό αντικείμενο: «Σχεδιασμός με Η/Υ»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064737
  Email: ntintakis@teilar.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Καθηγητής Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Ντιντάκης Ιωάννης είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) με τίτλο ‘Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής’. Επί σειρά ετών έχει εργαστεί ως στέλεχος σε τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης σημαντικών βιομηχανικών μονάδων με βασική αρμοδιότητα τη σχεδίαση νέων Βιομηχανικών Προϊόντων και συστημάτων παραγωγής. Από το 2010 είναι Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα ‘Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό έργο του Τμήματος σε μαθήματα σχετικά με τον σχεδιασμό νέων προϊόντων καθώς και την εκπόνηση σχεδιομελέτης με την χρήση εφαρμογών CAD/CAM συμμετέχοντας παράλληλα σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων προϊόντων.


 • karagkouni Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγήτρια
  Γνωστικό αντικείμενο: «Ειδικότητας Μηχανικού Παραγωγής»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 2441064740
  Email: karagg@teilar.gr
  Βιογραφικό Σημείωμα
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Η Γλυκερία Καραγκούνη διδάσκει στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου κι Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το 2005. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακό στις Σύγχρονες Μεθόδους Βιομηχανικής Διοίκησης και έχει ολοκληρώσει το Διδακτορικό της στο ΕΜΠ. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επιχειρηματική και τεχνολογική στρατηγική, τη διαχείριση καινοτομίας και τεχνολογίας και τη διοίκηση παραγωγής. Έχει δημοσιεύσει τη δουλειά της σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων καθώς και σε συλλογικούς τόμους ενώ εργασίες της έχουν βραβευτεί. Έχει εργαστεί για σειρά ετών ως μηχανικός στην Αεροπορία Στρατού, ως τεχνικός διευθυντής σε ελληνικές βιομηχανίες, ως ελεύθερος επαγγελματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μέλη ΔΕΠ άλλων τμημάτων

 • kyratsis (1) Θέση: Επίκουρος Καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού
  Γνωστικό αντικείμενο: «Συστήματα CAD/CAM/CAE»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: +30 24610 68294 – 68086
  Email: pkyratsis@teiwm.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Δρ Μηχ. Μηχ. Παναγιώτης Κυράτσης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.gr). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών (www.cppd.eu) του ΚΤΕ Δυτικής Μακεδονίας και επικεφαλής του εργαστηρίου CAD/CAM/CAE. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ελληνικό Διεθνές Πανεπιστήμιο, Θεσσαλονίκη (International Hellenic University – IHU).
  Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).
  Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ.
  Είναι συγγραφέας περισσότερων από 10 βιβλίων και πάνω από 50 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.


 • trigkas Θέση: Επίκουρος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
  Γνωστικό αντικείμενο: «Οικονομικά Καινοτομίας Επιχειρήσεων με έμφαση στους κλάδους Ξύλου και Επίπλου»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: +30 2310992697, + 30 6974287874
  Email: mtrigkas@for.auth.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα

  Ο Δρ. Μάριος Τρίγκας είναι Λέκτορας του ΑΠΘ στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο γνωστικό αντικείμενο της Δασικής Οικονομικής και της Καινοτομίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Καινοτομία, τα Οικονομικά της Καινοτομίας και των επιχειρήσεων, διαχείριση της καινοτομίας, την επιχειρηματικότητα, τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και στην περιβαλλοντική προστασία και την αξιοποίηση των δασικών πόρων. Έχει πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει στην υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση σημαντικού αριθμού ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών στα αντικείμενα του επιστημονικού του ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του εμπειρίας, πέραν της διδασκαλίας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχει ασχοληθεί και με την επιχειρηματική συμβούλευση.


 • kakaras Θέση: τ. Καθηγητής (συνταξιοδοτήθηκε τον Αυγ. 2011)
  Γνωστικό αντικείμενο: «Τεχνολογία ξύλου και ξύλινων κατασκευών»
  Γραφείο: Κτίριο ΣΤΕΞ
  Τηλέφωνο: 6947 300590
  Email:  kakaras@teilar.gr
  Προσωπική Ιστοσελίδα
  Διοίκηση: Πρώτος Προϊστάμενος του Τμήματος κατά τα Α.Ε. 1999-2002
  Βιογραφικό Σημείωμα