Εκπαιδευτική επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών σε ALFAWOOD & XLF (22/01/2016)

Στις 22/1/2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών και καθηγητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου στις εταιρείες ALFAWOOD (βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου) και XLF Καραγιάννης – Κερμελιώτης ΑΕΒΕ, παραγωγής επίπλων.

Στην εταιρεία ALFAWOOD υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου τους φοιτητές και καθηγητές ο κ. Αγοραστός (συνιδιοκτήτης της εταιρείας), η κα Ιωάννα Δημάκη, Δ/ντρια Μάρκετινγκ, καθώς και το στέλεχος Ι. Δελφός (που είναι και φοιτητής του ΜΠΣ). Αναλύθηκαν τόσο η παραγωγική διαδικασία όσο και η οργάνωση και λειτουργία τη εταιρείας.

Στην εταιρεία XLF Καραγιάννης – Κερμελιώτης ΑΕΒΕ, ανέλαβε την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Αντώνης Καραγιάννης και ενημέρωσε αναλυτικά τους φοιτητές για τη λειτουργία της εταιρείας του, την παραγωγή των προιόντων της, καθώς και τα νέα Projects που έχει αναλάβει να υλοποιήσει για λογαριασμό των εταιρειών ΙΚΕΑ και COCOMAT.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων του ΜΠΣ: «Καινοτόμα προϊόντα ξύλου και υλικά», «Διοίκηση Παραγωγής και Λειτουργιών», «Εφαρμογές Ευφυών Συστημάτων στις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία» και «Μάρκετινγκ νέων προϊόντων» με τους αντίστοιχους συνοδούς καθηγητές: Γεώργιο Νταλό, Γλυκερία Καραγκούνη, Αντώνιο Καραγεώργο και Ιωάννη Παπαδόπουλο και οι φοιτητές είχαν μια πολύ σημαντική βιωματική εμπειρία.

Συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των εταιρειών, των αποφοίτων και καθηγητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σε διάφορα projects.

Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του ΜΠΣ ευχαριστούν ιδιαίτερα τις παραπάνω εταιρείες για την αποδοχή της πρόσκλησης υποδοχής και αναλυτικής ενημέρωσης.

Μετά την επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμματίζεται κάτι αντίστοιχο τον Μάιο του 2016 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία (Βαρκελώνη & Βαλένθια).

Ο Δ/ντής του ΜΠΣ

Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

IMG_0265 IMG_0253 IMG_0258
msc_students

IMG_0275 IMG_0277