Συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών στην έκθεση “Beware of Greeks” στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Παναγής Καλλιβωκάς και Ιωάννα Κανελλοπούλου έλαβαν μέρος με έργα τους στην έκθεση “Beware of Greeks” που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2017 στις Βρυξέλλες και διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα.

Οι παραπάνω μεταπτυχιακοί φοιτητές, μαζί με άλλους έξι (6) φοιτητές του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε, συμμετείχαν με αξιόλογες σχεδιαστικές προτάσεις έχοντας ως κύριο θέμα τη σχεδίαση σύγχρονων χρηστικών αντικειμένων/επίπλων εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή και το ρόλο του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. στο χώρο του DESIGN, ήταν ο Λέκτορας του Τμήματος Ιωάννης Ντιντάκης, MSc Βιομηχανικός Σχεδιαστής, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν και οι: Γεώργιος Νταλός, Kαθηγητής του Tμήματος ΣΤΞΕ και το μέλος ΕΤΕΠ,  Αθανάσιος Μακρής, MSc, Βιομηχανικός Σχεδιαστής.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου http://www.wfdt.teilar.gr/news_detail.php?Id=1168 η προσέλευση του κόσμου στο χώρο της έκθεσης στο κοινοβούλιο της Ευρωβουλής ήταν εντυπωσιακή. Με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση μεταξύ των άλλων οι ευρωβουλευτές: Τάκης Χατζηγεωργίου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Χουντής, Ιβο Βάιγκλ, Δημήτρης Παπαδάκης, Σεσίλια Γουιλκστρομ, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Νεοκλής Συλικιώτης, Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στην έκθεση συμμετείχαν εκτός από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και Έλληνες επαγγελματίες Βιομηχανικοί Σχεδιαστές.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και πάντα επιτυχίες!