1η ορκωμοσία αποφοίτων του Μεταπτυχιακού ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ 28-7-2017

1η Τελετή ορκομωσίας αποφοίτων ΠΚΜ-ΠΡΟΞΥ 28-07-2017

Εντυπωσιακή και επιβλητική η 1η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» (ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ), του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. (Σ.Τ.Ξ.Ε.) της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. στην Καρδίτσα (βλ. σχετικό video).

Οι δεκατέσσερεις (14) πρώτοι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, οι πέντε (5) από τους παρισταμένους διδάσκοντες και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τηβέννους συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος στο Τμήμα Σ.Τ.Ξ.Ε.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου και ακολούθησαν οι χαιρετισμού των: Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα, Προέδρου του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. (Σ.Τ.Ξ.Ε.) κ. Αντώνη Καραγεώργου. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δ/ντής του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Ακολούθησε η καθομολόγηση των 14 αποφοίτων του Μ.Π.Σ. που ήταν οι: Δεληγιάννη Βασιλική, Ράμμου Αικατερίνη, Καραγιάννης Νικόλαος, Φερφυρή Σωτηρία, Παππάς Μιλτιάδης, Πετεινάρας Ιωάννης, Τσουτσουλίγκας Νικόλαος, Αργύρης Βασίλειος, Νικολακάκος Μιλτιάδης, Ντενησιώτης Ιωάννης, Πετεινάρα Ευαγγελία, Μουσιλόπουλος Κων/νος, Ονουφρίου Ανδρέας και Πλατογιάννη Ευανθία.

Τον όρκο αναφώνησε η κα Δεληγιάννη Βασιλική που επέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία μεταπτυχιακού διπλώματος (9,44).

Στην τελετή ορκωμοσίας συμμετείχαν εκτός των προαναφερομένων ομιλητών και οι διδάσκοντες του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού καθηγητές: Γεώργιος Νταλός, Καραγκούνη Γλυκερία και Μάριος Τρίγκας, ενώ τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος κα Πολυξένη Κλήμου.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γεύμα μεταξύ των παριστάμενων στην εκδήλωση, στην ταβέρνα – εστιατόριο Κτήμα Χαλίλι και έκλεισε πολύ όμορφα και χαρούμενα η 1η εκδήλωση της ορκωμοσίας αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 3ο κύκλο (ακαδημαϊκό έτος 2017-18) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» είναι η 31/8/2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων από την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  και να επιπλέον δούν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί – ομιλίες: του Προέδρου του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. Αναπλ. Καθηγητή Αντ. Καραγεώργου και του Δ/ντή του ΜΠΣ Καθηγητή Ιωάννη Παπαδόπουλου:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σ.Τ.Ξ.Ε. ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Καρδίτσας, κ. Πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ Πρόεδρε του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, κύριοι συνάδελφοι καθηγητές του ΤΕΙ/Θ, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Σχεδιασμού  και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, του  ΤΕΙ Θεσσαλίας όπου θα λάβει χώρα για πρώτη φορά η ορκωμοσία μεταπτυχιακών φοιτητών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προιόντων από Ξύλο».

Το Τμήμα μας πρωτοστατεί στην Τεχνολογική Έρευνα και Καινοτομία και έχει αποκτήσει πάρα πολύ καλή φήμη για τις γνώσεις και δεξιότητες με τις οποίες εφοδιάζει τους φοιτητές του.

Όπως καταδεικνύεται και από την πρόσφατη αξιολόγηση που διενεργείται περιοδικά από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου εκτελείται σημαντικός αριθμός ερευνητικών έργων σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου και επιστημονικούς φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επιστημονικά αντικείμενα και επιπρόσθετα εδώ και δύο έτη λειτουργεί και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με μεγάλη απήχηση το οποίο επιλέγουν για επέκταση των γνώσεων τους όχι μόνο απόφοιτοι του Τμήματος μας αλλά και πτυχιούχοι Πολυτεχνικών, Γεωτεχνικών, Σχολών Περιβάλλοντος κ.α.

Οι παραπάνω πλούσιες δραστηριότητες και σε συνδυασμό με την συστηματική και αφοσιωμένη διδασκαλία που διεξάγει το προσωπικό μας συνεισφέρουν στο κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει το Τμήμα μας. Σαν αποτέλεσμα οι απόφοιτοί μας ήδη του προπτυχιακού προγράμματος είναι περιζήτητοι από επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και βρίσκουν εργασία σε πολύ μεγάλο ποσοστό σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους. Επιπλέον με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του μεταπτυχιακού μας προγράμματος όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν ήδη δρομολογήσει την άμεση αξιοποίηση του μεταπτυχιακού τίτλου που λαμβάνουν σήμερα για την περαιτέρω επαγγελματική τους ισχυροποίηση και εξέλιξη.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει σημαντικό εύρος εξειδικευμένων και υψηλού επιπέδου γνώσεων και σαν αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιέπαινη η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές για να φτάσουν στη σημερινή μέρα της λήψης του τίτλου, καθώς η πλειοψηφία αυτών είχε και αρκετές άλλες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις που δε μπορούσαν να αναβληθούν. Οι αποφοιτώντες το κατάφεραν αυτό επειδή είχαν ισχυρά κίνητρα και τους άρεσε πραγματικά η ενασχόληση με τα αντικείμενα του μεταπτυχιακού προγράμματος. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι το κάτι παραπάνω πετυχαίνεται πάντα με κάποια, έστω και μικρή, υπέρβαση της καθημερινότητάς μας, και για να το καταφέρουμε πρέπει να τολμάμε και κυρίως να αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Δίνοντας επομένως θερμά συγχαρητήρια στους μεταπτυχιακούς απόφοιτους για την επιτυχία τους που ολοκληρώνεται σήμερα τους προτρέπω να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και να επιδιώξουν να κατακτήσουν και άλλους επαγγελματικούς στόχους. Θα συνοψίσω την προτροπή μου αυτή με τη φράση που χρησιμοποιούσε συχνά ο αείμνηστος Steve Jobs, πατέρας των Η/Υ Macintosh και ιδρυτής της εταιρείας Apple ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του δημιούργησε πλήθος καινoτόμων προϊόντων εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την αξιοθαύμαστη ικανότητά του να συνεχίζει τις προσπάθειες, ακόμη και μετά από αποτυχία, και να κατακτά στη συνέχεια ακόμη υψηλότερους στόχους: Stay hungry, stay foolish, ή σε ελεύθερη μετάφραση: Μείνετε πεινασμένοι για επιτυχίες και κάντε την τρέλα σας, αυτό δηλαδή που σας αρέσει πραγματικά!

Και πάλι συγχαρητήρια!»

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ Δ/ΝΤΉ ΜΠΣ ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«κ. Δήμαρχε Καρδίτσας, κ. Πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας, αγαπητοί συνάδελφοι και απόφοιτοί μας

Ως Δ/ντής του 1ου Αυτοδύναμου Μ.Π.Σ. του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. με τίτλο «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κι εκπροσωπώντας όλους τους διδάσκοντες, σας χαιρετίζω στη σημερινή εκδήλωση της 1ης ορκωμοσίας αποφοίτων του Μεταπτυχιακού μας, και σας ευχαριστώ που την τιμάτε με την παρουσία σας!

Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στον όμορφο αυτό χώρο, πιστεύω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με την αποφοίτηση των 14 πρώτων διπλωματούχων από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματός μας, είτε από την οπτική των ίδιων (των αποφοίτων) είτε από των γονιών, των οικογενειών, των φίλων, των συμφοιτητών, και φυσικά από την οπτική ημών,  των καθηγητών τους!

Πέρασαν σχεδόν 21 μήνες από την πρώτη ημέρα επίσημης γνωριμίας μας αγαπητοί μας απόφοιτοι, από τις 30/10/2015 που ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα του ΜΠΣ. Προσπαθήσαμε – και σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις αξιολογήσεις σας, το πετύχαμε – το πρόγραμμά μας να έχει ενδιαφέροντα μαθήματα, διδάσκοντες που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας, καθαρό περιβάλλον με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, αλλά – εκτός από όλα τα παραπάνω – και εκδηλώσεις ωραίες και χαρούμενες, όπως βλέπετε στις διαφάνειες πίσω μου: βραδινές και μεσημεριάτικες εξόδους, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές! Για όλους μας που τις βιώσαμε θα αποτελούν όμορφες και μοναδικές αναμνήσεις!

Βέβαια, εκτός από την επίτευξη του πολύ σημαντικού και υψηλού στόχου, της ολοκλήρωσης των σπουδών, θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα, όλοι μαζί, καλλιεργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αποτελεσματικής επικοινωνίας, δημιουργήσαμε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και επιτύχαμε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού (εκατέρωθεν)∙ συνεργαστήκαμε με ειλικρινές ενδιαφέρον, ομαδικό πνεύμα, θεμιτό ανταγωνισμό, αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης της προσπάθειας όλων. Κι έτσι σήμερα, αλλά και για πάντα πιστεύω, θα υπάρχει αυτή η σχέση της στοργής και της αμοιβαίας χαράς να ανταμώνουμε και να συνεργαζόμαστε!

Είναι μέγιστη η χαρά μας να βλέπουμε στα μάτια σας και να σας ακούμε να μιλάτε για την ικανοποίησή σας από τις γνώσεις που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας τα  3 αυτά εξάμηνα, γνώσεις που μπορείτε να  εφαρμόσετε με επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Χαιρόμαστε επίσης να μαθαίνουμε ότι μεταδίδετε την ωραία και θετική σας αυτή εμπειρία σε φίλους και γνωστούς σας και τους παροτρύνετε να αποκτήσουν κι αυτοί ανάλογη βιωματική εμπειρία και να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα!

Αγαπητοί μας απόφοιτοι, δεχθείτε τα πιο θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας, αλλά και όσα μοιραστήκαμε μαζί τους 21 αυτούς μήνες.

Το πτυχίο που παίρνετε σήμερα έρχεται να επιβραβεύσει και να ανταμείψει τις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλατε για την ολοκλήρωση ενός -απαιτητικού θα έλεγα- προγράμματος σπουδών!

Η επιτυχία σας αυτή θα πρέπει να σας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια…

Όλοι οι διδάσκοντες στο Τμήμα αυτό, μέσα από ομαδική εργασία, έχοντας πολύ ψηλά το αίσθημα του καθήκοντος, πιστεύω ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτό!!!

Θέλω να πιστεύω ακόμη ότι σας μάθαμε πώς να μαθαίνετε και αυτό αποτελεί ένα βασικό ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Στις μέρες μας έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνουν αυτοί που έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν πιο γρήγορα από τους άλλους και να εντοπίζουν πιο εύκολα τις ευκαιρίες!!

Θα πρέπει όμως να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας σε ό,τι κάνετε και να το κάνετε με πάθος, έτσι ώστε να εκπληρώσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μέσα όμως από αρχές, αξίες, ήθος και ακεραιότητα!!!

Σκεφτείτε θετικά, διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας, αντλήστε την αισιοδοξία σας από τις μικροχαρές και τα όμορφα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν γύρω μας, και συνήθως δεν τους δίνουμε τη δέουσα σημασία και τα προσπερνάμε επειδή είμαστε εστιασμένοι σε «προβλήματα». Νομίζω ότι θα πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

Αφήνουμε τελευταίους τους γονείς, τις οικογένειες και τους φίλους, που βίωσαν μαζί με εσάς (κατά κάποιο τρόπο) τη μεγάλη σας αυτή προσπάθεια τα 3 εξάμηνα των σπουδών σας, κατά τα οποία  συνδυάσατε σπουδές, οικογένεια, δουλειά, ελεύθερο χρόνο και φίλους, και όλοι τους σας στήριξαν είτε υλικά είτε ηθικά. Γι’ αυτό μόλις τελειώσει αυτή η εκδήλωση μη ξεχάσετε να τους χαρίσετε μια ζεστή και μεγάλη αγκαλιά και να τους ευχαριστήσετε!

Αγαπητοί μας απόφοιτοι, σας ευχόμαστε τις καλύτερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο ταξίδι της επαγγελματικής σας ζωής, και να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

Εκ μέρους του Μ.Π.Σ., σας ευχαριστώ όλους, από βάθος καρδιάς, αγαπητέ Πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, απόφοιτοί μας, για την προσφορά, τη βοήθεια και τη συνεισφορά σας.

Στόχος και επιθυμία μας σε αυτό το ΜΠΣ είναι τέτοιες όμορφες και ευχάριστες μέρες να συνεχιστούν για πολλά- πολλά ακόμη χρόνια!

Σας ευχαριστώ πολύ!».