Διάλεξη σε Εφαρμογές Εικονικής & Επαυξημένης Πραγματικότητας σε έπιπλα & εσωτερικούς χώρους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται οτι το Σάββατο 29-04-2017 και ώρα 11:00 στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Σχεδίαση και Εφαρμογές Διαδραστικών Συστημάτων» από τον από τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Νικόλα Αλμπάνη θα δοθεί διάλεξη με τίτλο:

Τεχνικές Εικονικής & Επαυξημένης Πραγματικότητας
(Εφαρμογές σε έπιπλα & εσωτερικούς χώρους)

Η διάλεξη θα δοθεί στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR) έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από τον κόσμο της έρευνας και των βίντεο παιχνιδιών και σε άλλους τομείς όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση, και το βιομηχανικό σχέδιο.

Η ταχεία ανάπτυξη αυτού του χώρου έχει οδηγήσει σε απρόβλεπτες καινοτομίες μέσω συγκλονιστικών εμπειριών που ενισχύουν τον κόσμο γύρω μας ή δημιουργούν έναν καινούργιο κόσμο εξ ολοκλήρου απο την αρχή. Έχοντας ως σημείο αναφοράς το έπιπλο, η ομιλία θα εξετάσει τις δυνατότητες που προσφέρει η υπάρχουσα τεχνολογία μικτής πραγματικότητας και θα καλύψει νέες τεχνικές και εναλλακτικές λύσεις σε θέματα σχεδίασης και απεικόνισης.

Ο Νικόλας Αλμπάνης είναι ένας βραβευμένος καλλιτέχνης ψηφιακών εφε κινηματογράφου και ειδικός σε θέματα υψηλής τεχνολογίας όπως η εικονική πραγματικότητα και η σχεδίαση διαδραστικών εφαρμογών. Εργάζεται για την βιομηχανία του κινηματογράφου και των πολυμέσων απο το 2007. Μερικοί απο τους πελάτες ή συνεργάτες του έχουν υπάρξει οι: The Foundry, The Mill, Double Negative, Framestore, NFTS, Ravensbourne London, Smoke & Mirrors, UAL.