Προσκεκλημένη Ομιλία: «Το ξύλο και τα προϊόντα του ως υλικό δόμησης και αντιμετώπισης των καταστροφών από σεισμό»

Προσκεκλημένος ομιλητής του ΜΠΣ ο Μηχανικός από την Γλασκώβη κ. Αθανάσιος Αντύρας με θέμα:  «Το ξύλο και τα προϊόντα του ως υλικό δόμησης και αντιμετώπισης των καταστροφών από σεισμό».

Ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή είχε η ομιλία του  Θανάση Αντύρα  BEng,CEng, MIStructE, Member of Institution of Structural Engineers  (UK), Member of Engineering Council  (UK), Senior Structural Engineer, DRS , Glasgow City Council με θέμα: «Το ξύλο και τα προϊόντα του ως υλικό δόμησης και αντιμετώπισης των καταστροφών από σεισμό».

Η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος « Καινοτόμα Προϊόντα Ξύλου και Υλικά» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος.

Ο κ. Αντύρας Αθανάσιος παρουσίασε τις δυνατότητες που δίνει το ξύλο στις δομικές κατασκευές, δίνοντας έμφαση στην αντοχή του υλικού στο σεισμό. Στη συνέχεια παρουσίασε την χρήση του ξύλου στην δόμηση στην περιοχή της Σκωτίας με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι εκεί απαιτήσεις. Η ομιλία του έκλεισε με την παρουσίαση βήμα προς βήμα μιας ξύλινης σύγχρονης κατασκευής όπως αυτή γίνεται στη Βρετανία.

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων που απαντήθηκαν σε βάθος. Την εκδήλωση εκτός των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος παρακολούθησαν ο καθηγητής και Δ/ντής του ΠΜΣ Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δρ. Αντώνης Καραγεώργος, ο καθηγητής Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης, ο Καθηγητής Εφαρμογών κ. Ιωάννης Ντιντάκης ΜSc, η Καθηγήτρια Εφαρμογών Δρ. Καραγκούνη Γλυκερία και η κα Ράμμου Κατερίνα καθώς και αρκετοί Μηχανικοί της πόλης μας. Την όλη εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε ο Καθηγητής του Τμήματος Δρ. Γεώργιος Νταλός από το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου.